Alla tjänster

Vi byter även och renoverar träfasader

När du anlitar oss kan du vara säker på att du anlitar proffs. Vara takläggare och fasadmontörer byter och renoverar din fastighet tak eller fasad i hela Stor-Stockholmsområdet.

Vår tjänster innefattar bland annat:

  • Eternitsanering
  • Snöskottning
  • Tätskikt takpapp
  • Takplåtsmålning
  • Träfasadrenovering
  • Målning av träfasader
  • Tilläggsisolering fasader
  • Fönster och dörrbyte
  • Montering taksäkerhet
  • Montering avvattningssystem

Vi byter även ut fasadpanel trä, råspont takbrädor, vindskivor och mycket mer. Välkommen att kontakta oss om du har frågor eller vill begära offert: 073-5420661 eller 072-3333723

Takläggning

Vi är certifierade takläggare i Stockholm inom takläggning och takrenovering. Vi utför total entreprenad inom takläggning. Vi har även egna plåtslagare med lång erfarenhet inom takplåtläggning med egen verkstad. Vi utför alla typer av takarbeten inom tegelläggning, takpapp och takplåtläggning.

Takrenovering

Våra takläggare i Stockholm har bred kompetens inom takrenovering och takreparationer. Vårt mål är att leverera tjänster av hög kvalitet inom takrenoveringar till förmånliga bästa priser. Du som kund har alltid minst 10 års garanti på våra utförda takomläggningar.

Fasadrenovering

Våra fasadmontörer är experter på alla sorters fasadrenovering. Vi har lång erfarenhet inom branschen och är vana att arbeta med alla sorters fasadarbeten. Exempel på arbeten vi utför är tilläggsisolering, insättning och byte av fönster och dörrar. Du som kund har alltid minst 10 års garanti på våra utförda fasadrenoveringar.

Transport med Red Cod

Red Cod är en Stockholmsbaserad firma inom försäljning av takmaterial, transport och uthyrning. Många av våra kunder uppskattar lite hjälp på vägen, vare sig det gäller transporter, rådgivning eller hantverkshjälp. Med Red Cod utkörning får du snabba och väl emballerade leveranser direkt till din byggarbetsplats. Du kan både köpa och hyra hos oss.

Läs mer på redcod.se.

Vi arbetar inom takläggning och fasadrenovering i hela Stor-Stockholm:

Alvik, Arlanda, Bromma, Bro, Bredäng, Danderyd, Enskede, Ekerö, Farsta, Kista, Hässelby, Spånga, Sollentuna, Saltsjöbaden, Saltsjö boo, Skärholmen, Skarpnäck, Kungsängen, Kungsholmen, Hägersten, Liljeholmen, Nacka, Nynäshamn, Älvsjö, Tyresö, Täby, Vällingby, Vallentuna, Värmdö, Gustavsberg, Huddinge, Haninge, Tumba, Södertälje, Årsta, Älvsjö m.m.

Eternitsanering

Eternitskivor är en blandning av asbest och cement, som ofta används i tak och fasader. De skyddar effektivt från både kyla och värme, men materialet i dem är cancerframkallande och blev förbjudet att använda i bygg redan på 70-talet. Om ni har upptäckt eternitskivor eller annat byggmaterial med eternit hemma hos er, så rekommenderar vi er starkt att byta ut dem och genomföra en eternitsanering, för er och er familjs säkerhet. Eternitsanering är inte ett jobb man bör ge sig på själv, då det krävs en erfaren och kunnig sanerare för att på ett säkert vis göra sig av med eternit. RAO Tak och Bygg är proffs på eternitsanering och har en väl utarbetad metod som både är säker och tids- och kostnadseffektiv.

Givetvis har vi alla nödvändiga certifieringar och utbildningar, för att kunna utföra en trygg eternitsanering på både liten och stor skala. Förutom eternitsanering av villatak i Stockholm erbjuder vi även eternitsanering för hus, lägenheter och allmäna byggnader. Om ni funderar på att beställa en eternitsanering i Stockholm men har frågor eller funderingar, så kan ni gärna kontakta oss för rådgivning.

Snöskottning

Snöskottning är en av våra vanligast beställda tjänster, på grund av de långa och tuffa vintrarna i Sverige. Taket får stå ut med extremt mycket påfrestning under vintersäsongen. All snö som hamnar på det orsakar kyla, fukt och stor fysisk belastning. Utan snöskottning av tak kan man riskera fuktskador, korrosion och i värsta fall till och med raseri. Men man kan inte utföra snöskottning av villatak själv, om inte man har mycket kunskap och lämplig säkerhetsutrustning.

Det är bättre att anlita proffs, som på ett tryggt vis kan ta sig upp och arbeta på ert tak. Vanligtvis går snöskottning av villatak ganska fort och behöver inte kosta mycket, samtidigt som resultatet kan vara ovärderligt för många tak. Efter vi har skottat ert tak, så kan vi även ge er råd om hur man förebygger diverse skador på taket som kan uppstå under vintern. Och när snön har slutat falla kan vi hjälpa till med att byta eller renovera villataket, så att nästa vinter inte blir lika tuff.

Tätskikt takpapp

För låglutande tak rekommenderas det starkt att använda sig av takpapp, eller tätskiktsmattor. Det kan nämligen samlas ihop en väldigt stor mängd snö på sådana tak, och det medför många stora risker och hög påfrestning för takmaterialet. Om man ovanpå taket har ett tätskikt med så kallat takpapp, så kan man skydda taket och föra över mycket av denna påfrestning till takpappet istället. Vi har tagit fram eget högteknologiskt tätskiktmaterial för låglutande, fasta och frihängande tak, som vi både säljer och applicerar själva.

Vårt takpapp håller i de tuffaste vädren, och uppfyller rekommendationerna i Hus-Ama (JSB1, JSC1). Genom att beställa arbete med takpapp från oss får ni en heltäckande service, där både takpapp och läggning ingår. Givetvis lägger vi även takpapp från andra tillverkare, om ni har eget tätskiktmaterial som ni skulle föredra att använda.

Takplåtsmålning

När takplåtsfärgen börjar försvinna, så utsätts takplåten för rostangrepp, som ganska snabbt kan orsaka kostsamma vattenskador. Därför är det mycket viktigt att utföra takplåtsmålning regelbundet, och dessutom göra det på rätt sätt och med högkvalitativ färg. När vi utför takplåtsmålning Stockholm så anpassar vi material och metod efter just ert tak, för att arbetet ska vara så hållbart som möjligt. Inget tak är identiskt till ett annat, och många små detaljer kan påverka val av färg vid takplåtsmålning. Dessa små detaljer upptäcker vi effektivt tack vare en mångårig erfarenhet av branschen och stor expertis inom just takplåtsmålning.

Har färgen på ert villatak börjat flagna? Genomför då takplåtsmålning snarast, för att skydda ert tak! Vi hjälper er välja färg och metod som passar ert tak och era önskemål. Kontakta oss gärna för rådgivning och offert.

Träfasadrenovering


Träfasaden är yttre lagret av husets skydd mot vädrets påfrestningar. Den tar på sig värme, kyla, vind och nederbörd, vilket sliter mycket i den. Därför är det viktigt att renovera sin träfasad då och då, för att förebygga de stora problemen som en sliten träfasad kan medföra. Dessutom har träfasaden en viktig estetisk roll, då det är husets ansikte utåt. En väl utförd träfasadrenovering ska därför ha både funktion och utseende i åtanke.

Vi arbetar sedan länge med träfasadrenovering och har mycket erfarenhet med alla olika arbetsuppgifter som detta breda samlingsbegrepp kan innebära. Bland de vanligare uppgifterna vi utför i samband med träfasadrenovering är ommålning och byte av brädor, men det finns ofta många andra mindre delar av träfasaden som behöver renoveras. Vi är experter på träfasadrenovering i Stockholm och kan hantera träfasader av alla slag.

Målning av träfasader


Målning av träfasader är mycket mer komplicerat än man kan tro. Eftersom färgen på träfasaden spelar en central roll i husets skydd från fukt och vind, så behövs stor noggrannhet vid målning av träfasad. Gammal fasadfärg behöver ofta tas bort, men detta ska ske utan att skada själva fasaden. Man ska försiktigt använda sig av slip, färgborttagningsmedel eller till och med IR-värme för att säkert få bort färgen. Sedan behöver träfasaden slipas och grundas innan man kan påbörja fasadmålningen.

Det är dessutom väldigt viktigt att välja rätt färg vid målning av träfasader. Färgen ska anpassas efter husets läge, träfasadens material och era egna önskemål kring utseendet. Genom att förlita er på oss med målningen av er träfasad, så kan ni vara säkra på att vi väljer en hållbar färg och utför arbetet så att det håller så länge det går.

Tilläggsisolering fasader

Släpper ert hus in alldeles för mycket kyla, så att ni alltid får hålla igång värmeelementen på max? Det är ett tydligt tecken på dålig isolering, men lyckligtvis finns en ganska simpel lösning till problemet. Med hjälp av tilläggsisolering av fasaden isolerar man huset bättre, och sparar i längden mycket pengar som annars skulle gå till elräkningar.

Det är vanligt att beställa tilläggsisolering samtidigt som man utför träfasadrenovering, då man i sådana fall passar på och lägger in isoleringen samtidigt som man ändå jobbar med fasaden. Om ni vill spara på era uppvärmningskostnader så rekommenderar vi er att kontakta oss för rådgivning kring tilläggsisolering för er fasad, så hjälper vi er välja rätt isoleringsmaterial och tjocklek.

Fönster och dörrbyte

Fönster och dörrar har fler funktioner än man vanligtvis tänker på. De spelar såklart en viktig roll i husets utseende, och är även väldigt viktiga för säkerheten. Men utöver det så har de stark påverkan på husets värmeisolering. Fönster och dörrar som har monterats fel eller inte är av tillräckligt hög kvalitet kan släppa ut mycket av husets värme och istället släppa in kyla från utsidan. Det är inte bara irriterande, utan även väldigt dyrt, då man i sådana fall måste spendera mycket pengar på att värma upp huset hela tiden.

Har ni märkt att era fönster eller dörrar släpper ut för mycket värme? Då kan fönster- och dörrbyte vara värt att investera i. Samtidigt som ni i längden sparar mycket på er elförbrukning, så kan ni även passa på att välja fönster och dörrar som passar just er smak och tillfredsställer era säkerhetsbehov. Vi utför fönster- och dörrbyte i hela Stockholm och ni kan gärna kontakta oss först, för att diskutera ert problem och komma fram till en bra lösning tillsammans.

Montering taksäkerhet

Taksäkerhet är oerhört viktigt för alla sorters tak. Med taksäkerhet menas utrustning som används för att skydda de som arbetar på taket och även de som befinner sig i närheten av det. Det är vanligt att ett tak inte har viss taksäkerhetsutrustning monterad, och det kan medföra en stor risk om ni eller någon ni anlitar behöver ta sig upp på ert tak.

Vi utför montering av taksäkerhet i Stockholm, för att göra ert tak till en trygg plats att vara på och under. Bland de vanligaste taksäkerhetsanordningarna vi monterar är takstegar, takbryggor och snörassskydd. Takstegar används för att enkelt kunna ta sig upp till taknocken. Takbryggor används för att tryggt förflytta sig över taket. Och snörasskydd skyddar både er själva och eventuella förbipasserande från snö som kan rasa från ert tak under vintern.

Om ni behöver montera taksäkerhet på ert tak så är det viktigt att anställa en seriös och säkerhetsmedveten monteringsfirma, eftersom er taksäkerhet är livsviktig!

Montering avvattningssystem

Om ert tak saknar ett ordentligt avvattningssystem, så riskerar ni att få allvarliga fuktskador. Avvattningssystemets roll är att samla upp vatten som hamnar på ert hustak och transportera bort det så fort som möjligt, så att ert hus inte utsätts för konstant fukt medans det regnar.

Vi monterar hängrännor och stuprör som är anpassade efter just ert tak, så att vattnet kan transporteras bort tryggt och effektivt. Det finns mycket som man behöver tänka på och matematiskt beräkna innan man utför montering av avvattningssystem. För att vara trygg året runt, även i det tuffaste vädret, så är det därför viktigt att anlita professionella takarbetare som har stor erfarenhet av olika avvattningssystem. Kontakta oss för montering av avvatningssystem i Stockholm, så berättar vi mer om vilka alternativ som finns och vad vi rekommenderar för just ert tak.