Skötsel av plåttak

Plåttak kräver först och främst periodisk inspektion av dess inre sida. Bättre att inspektera taket när det regnar. Markera eventuella läckor med krita. När det är bra väder kan du börja reparera läckorna.

Om det läcker genom sömmen, försegla dem med kitt och måla sedan över med oljefärg. Om det finns hål i taket rätta först till kanterna och måla sedan med oljefärg runt hålet. Applicera därefter en bomullslapp på hålet. När färgen torkar färga över bomullslappen. Det är bättre att rengöra plåttaket från snön med hjälp av en träspade med trubbig kant.

Om det finns rosthål rengör inte dessa med hjälp av stålborste. Detta ökar bara hålen. Det är naturligtvis bäst att ersätta de rostiga arken, men om det inte är möjligt, lägg kitt på och runt hålet och färga sedan över med oljefärg. Placera sedan tjockt tyg på färgen och efter att färgen torkat färga sedan tyget och taket runt det igen. Observera att ju tjockare färgen är desto mer tillförlitlig är lagningen.

Galvaniserat tak rekommenderas att måla tio år efter monteringen. Taket rostar snabbare på vindens sida. När första rosttecken visar sig är det viktigt att borsta bort rosten med hjälp av stålborste och färga sedan över med oljefärg. Svart plåttak bör målas efter varje två till tre år.

RAO Tak och Bygg AB

Våra takläggare i Stockholm har bred kompetens inom takläggning, takreparationer, takrenoveringar framförallt plåttak, tegeltak och takpapp. Vi utför alla typer av takarbeten inom tegelläggning och takplåt läggning. Vårt mål är att leverera tjänster av hög kvalitet inom takläggning till förmånliga priser. Tack vare våra erfarna medarbetare är det möjligt för oss att utföra arbete under pressade tidsramar utan att skada kvalitet. Varje uppdrag utför vi som om det vore vårt eget tak.