Omdömen

Några referenser

Så här tyckte familjen Lindström
Vi är mycket nöjda med arbetet med vår takomläggning, som gjordes i januari 2019. Hantverkarna var erfarna och arbetade snabbt och effektivt. De höll rent och uppstädat efter varje arbetsdag. Vi hade fått goda referenser om företaget och själva sett takarbete de gjort hos vänner och grannar och vid våra kontakter innan fick vi ett seriöst intryck. Vi valde företagets offert, som dessutom var mycket prisvärd. Offerten och fakturan stämde sedan väl överens. Vid behov skulle vi gärna se de duktiga och trevliga killarna på vårt tak igen och kan rekommendera företaget på det varmaste.

Med vänliga hälsningar
Curt och Kerstin 
Bärnstensvägen 
Järfälla

Så här tyckte Åke W.
Mitt omdöme: ”Jag hade en läcka runt ett takfönster och RAO kom redan efter tjugo minuter efter jag hade ringt och inspekterade skadan. Veckan därpå utfördes arbetet, som jag kan bedöma är väl utfört. Jag kan alltså rekommendera RAO för snabbhet, trevligt bemötande och gott arbete.”
Mvh
Åke W.

Så här tyckte Inger B.
Jag hade väntat lite för länge med renovering av taket på grund av allvarliga händelser i familjen. Därför var jag extra mycket om mig och kring mig när jag letade efter firma. Det var säkert fem sex stycken som var här och tittade. Valet föll på Rao tak. De lämnade en tydlig offert där de specificerade vad som ingick och vad jag kunde välja till. De arbetade snabbt och smidigt och informerade mig om ändringar och vad de hade gjort under arbetets gång. De hade en liten toalettvagn med sig så jag behövde inte lämna ifrån mig några nycklar. Jag kunde gå och komma utan problem. Mitt tak var i behov av omfattande renovering där takstolar och råspont behövde bytas. Ny plåt på takkupan, stegar på taket och nya vindskivor. Detta gjordes mitt i vintern under skyddsplast så jag behövde inte vara orolig för konsekvenser. När arbetsdagen var slut täcktes taket in med plast. Vi stämde också av när de skulle komma nästföljande morgon.
Jag har bara positiva saker att säga. Pålitliga, trevliga, snabba, lämnade snyggt efter sig under arbetets gång och efteråt, tydlig kommunikation och offert till ett rimligt pris. Jag kände mig helt trygg med andra ord. Jag kan varmt rekommendera Rao Tak. Toppbetyg!

Inger B., Enskededalen 27.03.2018

Så här tyckte familjen Nilke
Att byta tak på sitt hus är en åtgärd som inte händer mer än kanske en gång i ens liv.
Själv levde jag i tron att detta var inte något jag behövde bekymra mig om. Ett tak av tegelpannor överlever säkert mig. Plötsligt kom jag till insikt att så är inte fallet. En god vän i byggbranschen fick mig att förstå att ett tak kräver översyn/läggas om efter ca 30 år.
Att lägga om ett tak är en stor investering tillika ett stort ingrepp i fastigheten och även i plånboken. Eftersom jag själv saknar kunskap var jag beroende av att hitta en kunnig och pålitlig firma att utföra takbytet.
Vad jag sökte var någon som;
• Är professionell
• Är pålitlig
• Gör ett bra jobb till rimligt pris
• Ger en klar och förståelig offert
• Håller tidsschemat
• Har ett bra trackrecord
Min granne var i samma situation och hade redan tagit in ett antal offerter var av
Rao Tak och Bygg AB var ett av dessa företag. Vi fastnade för dem för att de gav ett bra pris i en bra och översiktlig offert Deras vd Raigo Ao gav ett kunnigt intryck och ingav förtroende. De fick jobbet efter det vi kollat upp referenser. Alla som anlitat dem var mycket nöjda.
Efter att de nu bytt mitt tak kan jag säga att de uppfyllt alla ovan nämnda kriterier. Jag har kunnat följa arbetet dagligen och är imponerad över den höga arbetstakten och det proffsiga tillvägagångssättet. Önskemål under arbetets gång utfördes utan dröjsmål. Jag upplevde att man gjorde det vi kommit överens om snabbt och proffsigt. Fakturan överensstämde väl med offerten.
Mot bakgrund av detta kan jag rekommendera Rao Tak och Bygg AB

Lars Nilke / Täby

Så här tyckte familjen Bagewitz

”Under våren 2017 har vi helrenoverat vårt 20-talshus i Saltsjö-Duvnäs utvändigt – nytt tak, fasaden tilläggsisolerad, ny träpanel, nya plåtdetaljer, renoverade fönster, omputsning av grunden och ny ytterdörr, med mera. Från start till mål har Raigo och hans hantverkare överträffat alla våra förväntningar. Arbetet har utförts med ett utmärkt resultat i högt tempo och inom avtalad budget. Raigo är kunnig, trevlig och mycket pålitlig. Det har varit snyggt och prydligt på tomten under tiden som renoveringen pågått. Vi kan varmt rekommendera RAO Tak & Bygg. Betyget är 5 av 5!”

Allt gott,
Henrik

Så här tyckte familjen Heimdahl
PÅ det hela taget nöjd med slutresultatet.
Raigo kom initialt för inspektion samt diskussion om vad jag ville ha utfört.
Offert inkom inom utlovad tid. Offerten beskrev generellt vad som ingick i takomläggningen samt hade en hel del tillägg man kunde välja utöver grundofferten som jag tyckte var bra upplagt. Jag valde ommålning av skorsten samt tillverkning av en skorstenshatt.
Ett missförstånd skedde där jag trodde även hängrännor och stuprör till vår altan ingick i offerten då vi hade diskuterat detta och jag då förutsatte detta. Jag får ta på mig detta.
Arbetet förlöpte väl. Raigos killar kom alltid i tid och höll högt arbetstempo. Aldrig stillestånd i arbetet. Var alltid artiga och städade mycket grundligt efter varje dags arbete. Vid frågor var Raigo alltid snabbt kontaktbar.
Jag har inga problem med att rekommendera RAO Tak o Bygg till andra.

Tungelsta 2016 /Dan H.

Så här tyckte familjen Lundström
Under fem dagar i september 2016 arbetade ett fyramannateam från RAO-takfirma med vårt tegeltak om cirka 120 kvadratmeter. De arbetade snabbt, samordnat och med goda säkerhetsmarginaler. Redan första dagen avlägsnades teglet från 1970, råspont som behövde bytas var i stort sett också klart innan arbetsdagens slut. De följande dagarna monterades ventilationsbeslag, strö- och bärläkt och dag fem var allt på plats med nya betongpannor och hängrännor och taket renspolades och innan kvällen var allt byggavfall bortforslat och vårt nya tak var klart inför höstens regnperioder.

Martin L., Täby.

Så här tyckte familjen Peura
RAO tak gjorde ett utomordentligt bra arbete hos oss i Vendelsö.
Takomläggningen gick snabbt och allt det som var överenskommet stämde.
Personalen var kunnig och noggrann i varje arbetsmoment och detalj. Allt
material var förstklassigt, planeringen och tidtabellen höll som utlovat
och arbetsmiljön fungerade verkligen bra. Varje dag tog teamet med sig
en egen toalett till arbetsplatsen. Varje dag efter arbetspasset städade
teamet noga under ställningarna runt huset. Teamet lämnade inget skräp
efter sig och täckte över det som behövdes nästa dag. Samman fattnigsvis
kan vi rekommendera RAO tak till alla som behöver ett takarbete av hög klass.

Esko P. Vendelsö

Så här tyckte Mia H.
Jag har anlitat RAO Tak och Bygg AB för takomläggning av mitt sommarhus på Mörkö. Taket har två utbyggnader samt har en lutande gårdsplan, så kanske inte helt lätt med stegar och dylikt.
Raigo Ao och jag träffades vid huset för en genomsyn då vi diskuterade omläggningen. Jag fick då goda råd och information samt kom en offert och tidsplan snabbt tillbaka. Offerten accepterades och arbetet startade några dagar efteråt. Jag är mycket nöjd med hur hela arbetet fortskridit samt kontakten med Raigo Ao. Vid funderingar har han återkommit per omgående med svar, ringt tillbaka. Jag kan varmt rekommendera denna firma, som gjort ett utmärkt arbete så grannarna går förbi och beundrar resultatet.

Mia Haegerstam, Strömsborg, Mörkö

Så här tyckte Magnus H. och Carin J.
Vi hade sedan flera år funderat över att vi måste göra något åt träfasaden på vårt hus. Flagad färg, röt- skador på flera panelbrädor och stora torksprickor. Även takets ålder började närma sig en tidpunkt då omläggning var nödvändig. Ett stort projekt som man drar sig för att påbörja. I mitten av februari 2016 lade vi ut uppdraget på Bra Byggare. Som jämförelse sökte vi även på nätet enterprenör som ej var ansluten till någon hantverksförmedling. Efter kontakter med olika intressenter från Bra Byggare föll valet på RAO bygg ( Ragio Ao )som vi själva hade googlat oss fram till. Ett tungt vägande skäl var den omfattande referenslista Ragio kunde uppvisa. Uppdragsgivarna beskrev med egna ord hur de tyckte arbetena hade utförts och undertecknat med namn och gatuadress.
Efter sju veckor är arbetet nu klart! Nytt tak och ny fasad. Jag anser mig själv som tämligen kunnig vad gäller byggteknik och hantverk i störta allmänhet och kan bara instämma med andras lovord:
Arbete har utförts med nogrannhet och precision i detaljerna. Samarbetet och kontakterna med Ragio har fungerat utmärkt. Ragio har alltid varit tillgänglig och kontaktat oss via sms och telefonsamtal då frågor har uppstått. Jag tror inte att jag skulle kunnat göra ett bättre val än Rao Bygg.
Rättarens väg, Danderyd.

Så här tyckte familjen Andersson
Vi är mycket nöjda med arbetet som Rao Tak och Bygg utförde:
De lade nytt papptak och bytte träpanelen högst upp på fasaden. Även byte av tak- och hängrännor ingick i arbetet.

Vi uppfattade personalen som kompetent. Arbetet leddes av Raigo, som regelbundet var på plats och följde upp arbetet och stämde av. Om någon fråga uppstod så gick det alltid att nå honom på telefon. De städade upp och plockade undan efter varje arbetsdag. De hade dessutom egen toalettvagn vilket måste underlättat för personalen. Om det var förhinder någon dag – sjukdom eller dyl. så ringde Raigo och meddelade detta så att man inte behövde undra vart de tagit vägen. Några detaljer som vi inte funderat igenom vid kontraktskrivandet gick bra att lösa under arbetets gång. Det beställda arbetet utfördes snabbt och inom utsatt tid.

Mvh,
Patrick A., Huddinge

Så här tyckte familjen Hessel
Vi kan rekommendera RAO Tak som la om vårt villatak under oktober 2015. De bytte läkt, och papp samt la på nytt lertegel. Man målade också vindskivor samt utförde plåtarbete.
Arbetet utfördes under den tid som utlovats på ett kunnigt och bra sätt. Städning och rengöring sköttes dagligen.
Alla som jobbade var trevliga och tillmötesgående.

Åke och Elisabet H., Myrängen Stuvsta

Så här tyckte familjen Uppling
Rao-tak har gjort ett fantastiskt fint jobb med att byta fasad på
vårat hus på Killinge byväg. Raigos medhjälpare håller verkligen världs-klass. Otroligt skickliga yrkesmän som vet hur man får ett perfekt resultat. Allt är gjort med största skicklighet av snickarna. Målnings-arbetet gjordes med största nogrannhet och blev perfekt. Det va en fröjd att komma hem varje dag och träffa dessa glada och trevliga killar och prata en stund med dom. Kontakten mellan oss och Raigo under jobbets gång va perfekt, vi fick svar på frågor direkt av honom. Rao-Tak bytet vårat tak förut, och vi kände att vi ville ha skickliga killar hos oss igen med att byta fasad. Vi rekomenderar från vårat hjärta Raigo och hans killar.
Det bästa företaget i branschen måste verkligen vara Rao-Tak.
Massor med tack från Anders och Lena

Så här tyckte Ingalill E.
Jag kan verkligen rekommendera RAO Tak & Bygg, jag är så otroligt nöjd med mitt nya plåttak.
Allt utfört enligt den offert jag fick. Jättetrevliga och duktiga hantverkare. Snabb och effektiv utfört. Städat och snyggt efter varje arbetsdag. Stort Tack till Er alla för ett jättebra jobb

Ingalill E.
Åkersberga

Så här tyckte Ulf M.
RAO TAK & BYGG har lagt om mitt tegeltak. Fasaden har fått ny isolering och eternitfasaden har bytts mot träpanel. Jag är mycket nöjd med slutresultatet. Allt förefaller vara noggrant och professionellt utfört. Inga anmärkningar framfördes vid besiktningen. Jag kan därför rekommendera RAO TAK & BYGG för liknande uppdrag.
Malmberg i Stockholm den 31 augusti 2015

Så här tyckte Åke W.
Månadsskiftet maj – juni 2015 anlitade jag RAO Tak & Bygg för byte av panel på husets sydsida. Arbetet utfördes snabbt och effektivt och jag fick en hel del goda råd. Det var andra gången på ett år, som jag anlitade RAO och jag kan rekommendera dem till det bästa.
Åke W., Bromma

Så här tyckte familjen Mölder och Matern
Vi behövde byta taket. Det hade läckt in lite och var gammalt. Efter en titt på nätet hittade vi RAO Tak & Bygg och läste en del omdömen som övervägande var bra. Kontakt togs och vi fick en offert som vi var nöjda med.

Eftersom jag är hemma på dagarna, så kunde jag följa deras arbete hela tiden. Det kom 4 glada killar med fullastad bil (och egen toalett!) och satte igång. Deras egen container fylldes snabbt med bråte från taket och när första dagen var slut så städades det rent runt huset (som det för övrigt gjordes varje dag – rent och snyggt).

Sen har jag med glädje sett den noggrannhet och professionalitet de arbetat med – dom lade verkligen sitt hjärta i jobbet och vi kunde inte fått bättre killar. Taket är nu i ett perfekt skick och kommer att hålla min livstid ut och längre än så. Som ni märker är vi helnöjda och kan rekommendera RAO Tak & Bygg å det varmaste. Ett kanongäng helt enkelt som fått vårt nya tak lysa som en ädelsten här i skogen. :o)

April 2015
Kåre Mölder och Helena von Matern
Lilla Lövtorp, Nykvarn
Så här tyckte familjen Wickström

Det är OK för mig att använda arbetet hos oss som referens.
Jag ger er högsta betyg för att ni jobbade snabbt, utan störningar och nedskräpning samt att resultatet blev mycket bra.
Dessutom till ett mycket konkurrenskraftigt pris.
Du var samtidigt lätt att nå för frågor och återkopplade alltid direkt.

mvh / Ingemar
Huddinge 2015.03.09

Så här tyckte familjen Hjertstedt
Nytt tak på Ängsstigen  Sundbyberg
Vårt hus är byggt 1975 och under våren 2014 upptäckte vi att vårt tak läckte på två ställen. Vid närmare kontroll konstaterade vi att spikarna till läkten hade rostat av och gjort att ett antal betongpannor glidit isär varvid en spalt uppstått mellan pannorna där regnvattnet hade sipprat in.
De akuta läckagen åtgärdades men det var helt klart att takpapp, läkt, betongpannor och hängrännor måste bytas ut. Vi kontaktade tre takfirmor och begärde in offerter för omläggning av taket. Den första firman hörde av sig först efter tre veckor, RAO Tak & Bygg AB efter en dag med offert samma dag och den tredje firman efter en vecka och offert först efter påstötning.
Då RAO Tak & Bygg var angelägna och hade ett attraktivt pris samt många goda referenser beslutade vi oss för att beställa arbete från RAO Tak & Bygg.
Företaget kom på avtalad dag och arbetet var avklarat inom två veckor trots dåliga väderförhållanden. Ägaren till firman, Raigo Ao, var mycket noga med att kommunicera alla ändringar och förslag på ett tydligt sätt.
Arbetet utfördes på ett mycket professionellt sätt och vi är mycket nöjda med slutresultatet. Vi kan varmt rekommendera RAO Tak & Bygg AB för liknande uppdrag.
Sundbyberg feb. 2015
Ulla & Göran H.

Så här tyckte Marie F.

Efter att ha tagit in flera offerter vände jag mig till RAO tak och bygg eftersom jag av bekanta fått goda rekommendationer om företaget. Jag blev inte besviken. Har känt mig trygg med arbetets utförande, tidsplanen hölls och jag har hela tiden hållits uppdaterad om arbetets gång. Städningen efter var dessutom exemplarisk. Jag känner mig mycket nöjd och glad att jag anlitade Raigo och hans hantverkare.

Marie F.
Järfälla

Så här tyckte Ulf B.
Jag kan med stort nöje ge er de bästa rekommendationer för det arbete som gjordes i samband med byte av takpannor m.m på vårt hus.
Tidsplanen följdes bra, arbetet gjordes grundligt och ett fint bemötande av er trevliga personal.
Med vänlig hälsning,
Ulf B.
Castorvägen 
175 68 Järfälla

Så här tyckte Valborg A.
När jag behövde lägga om taket på min villa kontaktade jag RAO Tak och Bygg eftersom jag sett att de gjort liknande arbeten i trakten med nöjda kunder.

Jag fick snabbt utförlig offert och arbetet utfördes på ett utmärkt sätt inom föreskriven tid till rimligt
pris. Hantverkarna som utförde arbetet var idoga, kunniga och noggranna. Varje dag städades tomten vid arbetsdagens slut och byggavfall transporterades snabbt bort.
När arbetet var slutfört fick jag en bra dokumentation på vad som gjorts.
Slutresultatet blev mycket bra och jag har fått många positiva uttalanden om mitt nya tak.
Jag är således mycket nöjd med det arbete som RAO Tak och Bygg gjorde. Därför var det självklart att ånyo ta kontakt med RAO Tak och Bygg när jag behövde hjälp med att lägga nytt tak på en komplementbyggnad. Även detta arbete utfördes snabbt och på bästa sätt.

Jag kan därför varmt rekommendera RAO Tak och Bygg och skulle utan tvekan anlita dem igen om jag på nytt behövde hjälp med takarbeten.

Valborg A.
Strandpromenaden 
Sollentuna

Så här tyckte Åke W.
RAO Tak & Bygg utförde i början av juni 2014 omläggning av vårt tak. När vi bestämt oss för offerten gick allting väldigt snabbt, effektivt och noggrant. Redan vid offerten fick vi förtroende för Raigo och det visade sig inte vara fel. Det märktes verkligen att vi hade med erfarna takläggare att göra.
Jag ger RAO Bygg & Tak de allra bästa rekommendationer.
Åke W.
Bromma

Så här tyckte familjen Inser
Dags att lägga om taket.
Planeringen bestod av att ta in offerter. Av 4 företag vi kontaktade fick vi 2 offerter som i stort sett var likvärdiga. Vi föll för Rao tak och det ångrar vi inte. Dom fick med allt i offerten och hade dessutom referenser, vilket vi inte fick av övriga.
Dom höll vad dem lovade. Sålde de gamla kopparstuprännorna som ersattes med nya. Redovisade vad man fick för kopparn som såldes vidare. Offerten gav inga överraskningar
Bra kompetent personal som leddes av Raigo och som också följde upp arbetet.
Arbetet gick snabbt och man städade efter sig varje dag. Vi kan varmt rekommendera Rao Tak.
Familjen I.
Grindavägen Saltsjö-B

Så här tyckte familjen Holmer
Hej

Så vitt jag kan bedöma har Rao Tak lagt på ett nytt tak på min
fastighet både professionellt, snabbt och noggrant. Sätter också
stort värde på att arbetsplatsen var ordentligt avstädad efteråt.

Ingvar H.
Vegavägen 
Åkersberga

Så här tyckte familjen Linderoth , Garvkroksvägen 5 , Saltsjöbaden
Hej vi är väldigt nöjda med arbetet som utfördes på vårt hus. Arbetet utfördes snabbt och bra enligt överenskommelse och arbetsplatsen runt huset hölls städad och säker. Vi kan ge raotak de bästa rekommendation

Så här tyckte familjen K.

Hej

Vi kan verkligen rekommendera Rao tak som har utfört sitt arbetet på ett mycket professionellt sätt. Rao tak har verkligen hållit vad de lovat när det gäller tid av utfört arbete samt kvalité.
Under arbetets gång har de uppdaterat oss på vad de gör samt kommit med kloka förbättrings förslag.
Vi kan varmt rekommendera detta företag som vi anser är mycket seriösa och skickliga !

Jeremy och Pia
Lahällsvägen Täby

Så här tyckte familjen B. Nejlikevägen Älvsjö

Under flera år hade vi tänkt lägga om vårt hustak. Det hade inte åtgärdats sedan huset byggdes 1952. Inte för att vi hade några problem men, det var ändå dags för en översyn.
Vår granne hade engagerat en firma takläggare som arbetade under några dagar förra sommaren. Eftersom jag själv är snickare till yrket konstaterade jag att killarna var glada, positiva och flitiga. De verkade dessutom som om de hade stor erfarenhet och kunnande. Efter bara några dagar var de helt klara. Det ska också sägas att vår andra granne hade ett år tidigare engagerat en annan firma som höll på i veckor – till ett pris som kom att landa på det tredubbla!

Jag kontaktade ägaren/chefen Raigo. Trevlig kille…
”Kan ni lägga om vårt tak? Jodå, inget problem, vi kommer om två veckor, passar det?”

Firman kom som avtalat.
Arbetet sattes igång. Det gick undan! Den fjärde dagen var det 5-6 killar som slet med det sista. Det snickrades, målades, putsades. Sen var det klart.

Raigo bad mig följa med runt och informerade noga vad som gjorts.
Ett mycket snyggt och väl genomfört arbete!
Jag uppmanades att omedelbart kontakta honom om jag fann något som borde åtgärdas eller
om jag var missnöjd på något sätt. Jag blev imponerad! Så här angelägna om att vara till kundens belåtenhet hade jag aldrig varit med om tidigare.

Nu har det snart gått ett år sedan vår takomläggning. Vi är väldigt nöjda med detta arbete och uppskattar den omtanke och ansvar som firman visar.
När Raigo frågade om jag kunde skriva ett rekommendationsbrev tvekade jag inte. ”Gärna!”.

Detta är mitt rekommendationsbrev!
Om du behöver åtgärda ditt hustak kan jag med tydlighet säga att det här är väldigt duktiga och kompetenta hantverkare som vet vad de gör och dessutom vill göra ett bra jobb med nöjda kunder.

Med vänliga hälsningar, Willy B.
Nejlikevägen  Älvsjö

Så här tyckte familjen Wilson

Hej Raigo!

Eftersom jag är väldigt nöjd med ert arbete och ditt och killarnas bemötande vill jag gärna ge er rekommendationer!
Jag anlitade Rao Tak och Bygg sommaren 2012 för att lägga om mitt tak,
byte av tegel, papp, stuprännor och målning av plåtar runt skorstenen och fönsterkupor.

Företaget kom på utlovad tid och var klara en vecka senare!
Allt sköttes proffsigt och taket blev jättefint!
Dessutom hade alla ett väldigt trevligt bemötande!
Raigo håller det han lovar!
Jag är mycket nöjd och kan därför varmt rekommendera Rao Tak och Bygg AB.

2012-08-30

Pia W
Tenorgränd 
Vällingby

Så här tyckte familjen Tellstam R

Vi hade tagit in många offerter då vi skulle lägga om taket, och vi
tyckte/kände att Rao Tak hade det bästa alternativet för oss, och det
visade sig vara rätt, vi blev helnöjda !! Hela arbetet flöt på väldigt
smidigt och det var jättetrevliga och kunniga killar som utförde
arbetet, de höll snyggt och städade efter varje arbetsdag, Raigo var
själv ute hos oss vid ett flertal tillfällen, för att höra sig för om
vi hade några funderingar/frågor.
Betyget måste bli 5 Getingar av 5 möjliga!!
Vi rekommenderar verkligen folk att anlita Rao Tak och Bygg AB.
(Ni kommer inte att bli besvikna!!!)

Ingemar T
Charlotte R
Andvägen 
Åkersberga

Så här tyckte familjen E

Vi hade haft problem med en dåligt konstruerad taklucka ut på taket på vår fastighet. Vi tog kontakt med Rao Tak & Bygg och fick en snabb återkoppling.
Redan veckan efter var Raigo här och konstaterade felet. Han förklarade pedagogiskt vad som behövde göras och varför. Redan på kvällen hade vi en offert att ta ställning till.
Priset var attraktivt och vi bestämde oss för att anlita Raigos firma. Redan i slutet av veckan var arbetet påbörjat och allt var klart på fredagen. Mycket imponerad av arbetets utförande, materialval och slutresultatet.
Jag kan varmt rekommendera Raigo och Rao Tak & Bygg för ombyggnationer och reparationer av tak.

Joakim E.
Vällingby

Så här tyckte familjen Almström , Krokusvägen, Järfälla
Hejsan!
Hoppas allt är bra med Er!

Måste ger Er det högsta betyg som man kan ge…..10 poäng av 10 möjliga!
Taket är ett suveränt utfört arbete, rätt arbete och material val ger kunder stort förtroende av Er.

Med Vänlig Hälsning

Johan A.
Krokusvägen 
176 74 JÄRFÄLLA

Så här tyckte familjen bäck Granparkstigen 

”Vi kontaktade RAO Tak & Bygg när vi fick akuta problem med vårt tegeltak. Rao teamet var redan från första mötet professionella och ärliga. Vi fick tydliga besked om vilka renoveringsbehov som vårt tak krävde och vad som levererades till fast pris och vilka delar som lämpade sig bäst för rörligt pris.
Under projektet var Rao teamet mycket professionella
• Startade projektet i tid enligt överenskommelse.
• Personalen var alltid på plats i tid och spenderade all tid med vårt tak (och inte i mobiltelefon som många andra hantverkare vi har anlitet gjort).
• Städade och gjorde snyggt efter sig varje kväll innan de lämnade arbetsplatsen.
• Hade en bra kommunikation med oss om eventuella tillägg och ändringar som uppkom under projektets gång (t ex informerade teamet oss om att plåtarbetet kring vår skorsten, som ingick i offerten, inte behövdes eftersom det var i tillräckligt bra skick).
Vi vill varmt rekommendera RAO Tak & Bygg till andra familjer som har behov av Tak arbeten.”
__________________________________________________________________
Vänligen,
Ola B.

Så här tyckte familjen Irborg Bromma

Vi anlitade Rao Tak och Bygg för byte av tak, inkl takpapp, tegel och plåtar till vårt hus samt garage.

Vi är väldigt nöjda med hur Rao Tak och Bygg utförde arbetet. Det är väl genomarbetat, Väl genomfört och dessutom snabbt utfört.
Trots att vi la till lite extrauppdrag efter vägen så höll Rao kostnadsramarna.

Rao Tak och Bygg är kompetenta, idoga och prisvärda. Därför kan vi ge Rao våra starka rekommendationer.

Martin I.
Brötvägen 18
Bromma

Så här tyckte familjen Werner
Vi anlitade Rao Tak och Bygg i mars 2012 för att ersätta vårt 103 år gamla plåttak med ett nytt tegeltak. Vi ville även att de skulle förlänga takutsprånget på 3 gavlar.
Trots att taket var så gammalt och har många vinklar var det få saker som tillkom på offerten
Vi är väldigt nöjda med deras arbete och kan varmt rekommendera Rao Tak och Bygg.
Arbetet gick snabbt och smidigt och vi fick hela tiden uppdateringar på eventuella ändringar.
Det kändes tryggt att låta Rao Tak och Bygg byta vårt tak. Särskilt då ägaren Raigo var med i hela processen och hela tiden fanns till hands för frågor, funderingar och ändringar.

Johan W. Lövdalsvägen  Saltsjö-BOO

Så här tyckte familjen Barentin

Det är sällan man självmant skriver ett rekommendationsbrev, men med Raotak känns det naturligt. Mitt nylagda tegeltak i Norrviken har just blivit färdigt – stort, brant och med många vinklar. Sex ton tegel, ett krävande jobb. Jag vet, för jag gjorde det själv för fyrtio år sedan. En nogräknad kund för Raotak, således. Men nästan synd att jobbet är till ända, ty det har varit ett odelat nöje att se fackmän i arbete. Och ha att göra med folk som kommer när de lovat och som skickar snabba puckar. Trevliga, dessutom.
I upphandlingen var det priset som avgjorde. Så utrymme fanns för att betala en extra slant för diverse tilläggsmoment som jag beställt, såsom målning av vindskivor m.m. Men det ville Raotak bjuda på – som tack för vänligt bemötande.
Tyvärr har jag inte fler tak att bjuda på.
Sollentuna i maj 2012,
Willi B.

Så här tyckte familjen Bränneland

Jag har anlitat Rao Tak och Bygg AB för läggning av nytt tak på mitt hus. Efter offerter och forskning på internet, så blev mitt val Rao Tak och Bygg AB. Jag har inte ångrat det valet. Jag är mycket nöjd med resultatet – det är ett nytt hus! Snyggt jobb, kontakt med mig då det framkommit brister efter tidigare tak läggning, vilket bekräftat mina egna iakttagelser. Dialog och överenskommelse om mer-kostnaden för arbetet utförts. Arbetet har utförts snabbt, snyggt och de har städat flera gånger under veckan. Jag känner mig trygg i att rekommendera företaget. Den som vill ringa till mig och/eller komma och titta på resultatet, så kontakta gärna mig.

Elisabeth B.
Däckelvägen 
Järfälla

Så här tyckte familjen Arfwidsson

Vi hade ett ca 35 år gammalt betongtegeltak på vårt hus i Stora Mossen som vi ville byta och samtidigt se över och byta skadade delar av den gamla träkonstruktionen pga fukt o röta i kanterna. Vi tog kontakt med tre firmor som vi bedömde som stabila och inte för små. Raigo på RAO svarade direkt på telefonen och kom sedan snabbt och tittade på jobbet. Vi ville ha totalentrepenad med alla delar i ett åtagande.

Vad gäller omfattning på arbetet, material etc erbjöd samtliga firmor liknande alternativ och alla priser låg inom +/- 10% räknat på beräknad totalkostnad. Extraarbeten, som vi senare och löpnade kom överens om, var bra prissatta.

Ett hustak sitter högt över mark och från vår sida var säkerheten en mycket viktig punkt. Ingen beställare vill råka ut för en incident eller än värre – en olycka. Även om avtalet friskriver beställaren. Raigo redogjorde för hur han säkerställde säkerheten med räcken, nät och livlinor för sin personal. Detta följdes senare under arbetet.

Vi är mycket nöjda med RAO Tak o Bygg för att de hade bra kommunikation före o efter beställningen. Vidare Raigo kontrollerade löpande och dagligen arbetets fortskridande och var snabbt på plats om så erfordrades. Skador som löpande upptäcktes påvisades och åtgärdades, även rådgivning och förslag om färgsättning och annat har uppskattats. Vår bedömning är att de varit nogranna och utfört ett bra arbete. Samtidigt har de hålligt arbetsplatsen förhållandevis mycket städad och inte tagit mer plats än nödvändigt. Från att arbetet påbörjades till att det avslutades, inkl plåtarbeten och målning, tog det 4 dagar. Arbets-, tidsplanering och logistik var perfekta.

Bo-Göran A, Bromma

Bästa hälsningar
Bo-Göran

Så här tyckte familjen Söderberg
Hej

Vi är mycket nöjda med Rao Tak och bygg. De har enligt vår bedömning utfört ett mycket professionellt arbete. De kom på utlovad dag och tid samt att hela arbetet var klart inom loppet av 3 arbetsdagar! Dessutom var det då även bra städat och allt material bortforslat. Efter utfört arbete fick vi en nogrann besiktning där vi fick möjlighet att ställa frågor och få klarhet i de frågor vi hade om takbytet. Priset blev inte en enda krona dyrare än det som vi kommit överens om i offerten.
Vi kan med glädje rekommendera andra att anlita RAO tak och bygg

Hälsningar
Kristina S.
Spånga

Så här tyckte familjen Christensen

Rao Tak har lagt om taket på vårt hus. Det är ett stort hus från förra sekelskiftet med mycket vinklar. Jobbet omfattade helrenovering av taket med ny papp, läkt och pannor. Vi beställde även samtliga plåtarbeten, hängrännor och stuprör samt renovering och målning av vindskivor. Utöver detta byttes även en del av den gamla råsponten. Skorstenen lagades och målades samt försågs med ny hatt. Offerten vi fick omfattade ”helentreprenad” och innebar samtligt arbete och material, containrar, samt bortforsling av skräp och städning av tomten efteråt.

Arbetet påbörjades och genomfördes helt enligt den tidtabell vi hade bestämt och utfördes mycket proffessionellt. De svåra partierna med alla rännor och vinklar blev inte bara tätt och säkert utförda, de utfördes även med stor hantverksskicklighet och sinne för att det även skulle bli snyggt. Träpartierna – bl.a. vindskivor – skrapades och målades på vissa ställen tre varv. När jobbat var avslutat hade huset fått en välbehövlig ansiktslyftning, såväl underhållsmässigt som estetiskt, och tomten var städad och återställd.

Vi kan rekommendera Rao Tak på alla sätt. Arbetet utfördes på ett mycket bra sätt enligt överenskommen tid och till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Stefan & Isabella C.
Idrottsvägen 
192 66 Sollentuna (Norrviken)

Så här tyckte familjen Rubin

Jag vill här lämna en referens till er för väl utfört arbete på Flädermorsbacken 22.
Vi blev rekommenderade av en vän att anlita Rao Tak & Bygg då vi skulle lägga om taket
på vårt hus. Vi är glada för att vi lyssnade på våra vänner. Det kändes redan från första besöket att Raigo och hans kollegor var att lita på. Bra bemötande, trevlig personal och
framförallt ett väl genomfört arbete till rätt kvalitet, inom angiven tidsram och inom den
budget/offert som var lämnad. Vi är grymt nöjda och vill mer än gärna rekommendera
Rao Tak & Bygg till andra som står inför ett takarbete.

Mvh
Fredrik R.

Så här tyckte familjen Johansson

Vi fick takläggning utförd 130402 – 130405. Kontakterna vid offert och arbetsplanering skedde smidigt och med bra detaljinformation. Arbetet sedan genomfördes väl planerat och med gott skydd mot fall. Vi har särskilt uppskattat de olika kontakterna med Raigo, att arbetet genomfördes bra och på kort tid. Städning efter varje arbetspass och trevlig personal var ett plus.
Utifrån våra erfarenheter rekommenderar vi RAO TAK. Bo och Eivor J Frösövägen 

Så här tyckte familjen Snejde

Hej!

Vårt takprojekt innefattade följande. Från shingel (papp) till betongpannor om cirka 200 kvadratmeter, vinkelhus. Plåtarbete. Nytt takfönster. Utbyte av vindskivor och vattenavrinningssystem. Byte av ett mindre parti råspont samt diverse målningsarbete.

Efter att ha anlitat RAO Tak kan vi inte annat än att rekommendera företaget till andra som har behov av att lägga om sitt tak.

Vi tog kontakt med tre olika takläggare. Vi valde RAO Tak för att ägaren Raigo gav ett seriöst intryck, förklarade hela processen, gav referenser samt levererade en detaljerad och prisvärd offert. Vi googlade även och såg att företaget fått bra betyg på exempelvis hemsidan rejta.se. Slutligen åkte vi och granskade några av de referenser som Raigo lämnat.

Arbetet tog sammanlagt åtta arbetsdagar. Det kännetecknades av högt arbetstempo, professionalism och noggrannhet. De städade undan material och verktyg varje kväll samt var alltid på plats vid avtalad tid. Under resans gång efterfrågade vi några fler tjänster – Raigo valde att bjuda på dessa extra arbeten.

Slutresultatet är vi mycket nöjda med. Exakt och snyggt! Sen kan tilläggas att de som arbetade med vårt tak både var trevliga och enkla att ha att göra med.

Med vänlig hälsning
Erik och Gunilla S.
Skurusundsvägen, 131 46 Nacka

Så här tyckte familjen Linder

För två år sedan köpte vi ett hus byggt år 1986. Det visade sig att de gamla takpannorna sjöng pågsista versen. Pannorna vittrade sönder och det befintliga underlagstaket bestod av plywood utan takpapp. Det fanns m.a.o. fuktskador där det funnits trasiga takpannor. Det var därför helt nödvändigt att byta ut såväl takpannor som underlagstak. Efter att ha tagit in tre offerter från olika takfirmor fastnade vi för Rao Tak och Bygg. De lade visserligen inte lägsta priset, utan priset var något över vad den billigaste firman ville ha (men ingen stor skillnad). Priset är emellertid inte allt när man väljer firma, man är ju minst lika angelägen om att arbetet blir väl utfört. Vi fick förtroende för Rao när han var ute och tittade. Han gav oss en detaljerad offert. Vi kontaktade även en referens i närområdet (de var nöjda). Det som imponerade allra mest var ändå arbetslaget som utförde arbetet på vårat dryga 200 kvm stora tak med många vinklar. De var oerhört samspelta och synkade och arbetet utfördes effektivt från morgon till kväll. Vi hade bra dialog hela tiden. Cirka 2 veckor tog arbetet (kanske hade det gått något snabbare om det inte hade varit någon dag med regn). Efter att ha följt arbetet måste jag säga att taket är välgjort och snyggt i varje detalj. Slutligen så lämnades arbetsplatsen väl städad. Sammantaget är vi mycket nöjda med arbetet som Rao Tak och Bygg gjorde på vårat hus i Tyresö.
/Anders & Viveca

Så här tyckte familjen Östrand

Vi kan varmt rekommendera RAO Tak & Bygg, vi är väldigt nöjda med bytet av tak på vårat hus.
Gamla taket revs och forslades bort, dom byggde upp ett nytt tak med råspånt, papp, läkt och betongpannor. Takskägget byggdes ut 40cm, nya vindskivor (inklusive plåt), nya hängrännor samt stuprör och takstege monterades. Vindskivorna och plåten runt ventilations huven målades.
Arbetet flöt på snabbt och effektivt heltiden, mycket bra logistik, materialet fanns tillhands när det behövdes. Bra information om bygget från Raigo som alltid fanns tillhands och svarade på frågor.

Peter & Ann Sofie
Saltsjö-Boo

Så här tyckte familjen Rooth

Vi fick kontakt med RAO Tak o fick direkt förtroende för deras arbetssätt. Det planerades ett startdatum o de kom förberedda på utsatt tid.
Det gick smidigt med själva arbetet, de gjorde allt enligt gällande byggnormer o lämnade ett mycket lyckat resultat!
Om vi skulle anlita några takläggare igen skulle vi inte tveka en sekund att ringa RAO Tak.
Elisabeth
Noragårdsvägen Danderyd

Så här tyckte familjen Jonsson

Hej,

Vi kan rekommendera Rao Tak och Bygg. De har bytt både tak och fasad på vårt hus och vi är väldigt nöjda med slutresultatet.
Takbytet gick snabbt, smidigt och det märktes att här hade de gjort många gånger tidigare. De bytte ut den gamla råsponten, la ut ny papp, läkt och nya tegelpannor. Nya vindskivor, hängrännor och stuprör monterades också samt en del plåtarbeten gjordes. Allting mycket proffesionellt utfört. Tak kan de!
När de kommer till fasaden rev de först den gamla eternitfasaden samt tog hand om allt avfall. Tilläggsisolerade och monterade ny träfasad som de målade. De monterade även in en ny ytterdörr samt skrapade och målade befintliga fönster och tillverkade nya plåtar.
Vi är även nöjda med slutresultatet av den nya fasaden.
Arbetena leddes av Raigo som under hela byggets gång informerade om läget.
Vi är mycket nöjda och kan varmt rekommendera Rao Tak och Bygg.

Maria och Thomas
Bällstavägen, Bromma